به گزارش اگزيم نيوز به نقل از اتاق ايران، غلامحسین شافعی در این دیدار با اشاره به سابقه روابط میان ایران و تایلند، بر نقش بازرگانان دو کشور در تقویت روابط دوجانبه تاکید کرد و گفت: در میان کشورهای منطقه خاور دور، ارتباط ما با تایلند همیشه خوب و نزدیک بوده است.
شافعی گفت: آغازگر ارتباط ما با تایلند، بازرگانان ایرانی بودهاند و شیخ احمد قمی، یکی از تاجران ایرانی آغازگر این ارتباط بوده است. باید قبول کنیم که نقش بازرگانان در شروع و توسعه روابط اقتصادی دو کشور بسیار ممتاز بوده است.
رئیس اتاق ایران با اشاره به سفر سال گذشته رئیس جمهوری ایران به تایلند گفت: در سالهای اخیر ارتباط با تایلند برای ایران اهمیت ویژهای پیدا کرده و سفر آقای روحانی هم تأییدی بر همین موضوع است.
شافعی افزود: بعد از آن دیدار هم هیاتهایی میان بخشهای خصوصی دو کشور مبادله و مذاکراتی انجامشده است اما آنچه هنوز بهعنوان مشکل در توسعه روابط پابرجاست و بر مبادلات اقتصادی ما تأثیر منفی دارد، موضوع روابط بانکی است که دو طرف باید تلاش کنند مشکلات بانکی از پیش پای تجار برداشته شود.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اتاق ایران در مورد زمینههای همکاری میان ایران و تایلند هم گفت: زمینههای متنوعی برای همکاری وجود دارد و ایران و تایلند میتوانند در زمینه فراوردههای غذایی، محصولات کشاورزی، گردشگری و صنایع سنگین با یکدیگر همکاری کنند. به ویژه در زمینه صنعت غذای حلال ظرفیت قابلتوجهی برای همکاریهای دوجانبه وجود دارد.
شافعی همچنین با اشاره به عضویت دو کشور در سازمانهای منطقهای گفت : تایلند از کشورهای مهم آ.سه. آن و ایران هم از کشورهای محوری اکو است و دو کشور میتوانند همکاریهای میان این اکو و آ.سه. آن را هم گسترش دهند.
رییس اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی اتاق ایران با تأکید بر توسعه روابط دو کشور گفت : اتاق ایران از توسعه روابط دو کشور حمایت میکند و امیدواریم سفارت تایلند در تهران هم با ایجاد تسهیلات مناسب برای صدور ویزا حمایتهای لازم را از تجار ایرانی انجام دهد.
افزایش مبادلات تجاری میان ایران و تایلند
سفیر تایلند در این دیدار گفت : روابط ایران و تایلند در سطح خوبی قرار دارد اما هنوز جای پیشرفت زیادی وجود دارد و دو کشور ظرفیتهای خوبی برای توسعه روابط دارند.
کالایا ویپاتی پومی پراتس با اشاره به سخنان رئیس اتاق در مورد موانع بانکی برای توسعه روابط گفت: انجام امور بانکی بین دو کشور همچنان با مشکلاتی مواجه است اما این وضعیت آینده تغییر خواهد کرد چراکه مبادلات تجاری زیادی میان دو کشور انجام میشود.
پراتس افزود : سال گذشته مبادلات تجاری دو کشور 470 میلیون دلار بود و امسال تاکنون به 570 میلیون دلار رسیده است و میتوان با تشکیل کمیسیون مشترک میان دو کشور سطح روابط را بیش از این ارتقا داد.
وی گفت : دیدگاه مقامات تایلند نه حفظ این سطح از روابط بلکه ارتقای روابط است و میخواهیم مطمئن شویم که موافقتنامه تجاری امضاشده میان ایران و تایلند عملی شود. همچنین باید باید تلاش کنیم توافقنامه تجارت آزاد میان دو کشور امضا شود.
سفیر تایلند همچنین از هیات ایرانی برای حضور در تایلند دعوت کرد و گفت: این کشور آماده میزبانی از هیات ایرانی در ماههای دسامبر تا فوریه است و برنامهریزیهایی هم برای این سفر انجام داده است.
شافعی دراینباره گفت: ما هم پیگیری میکنیم تا موافقتنامه تجاری امضاشده میان وزارت بازرگانی تایلند و وزارت صنعت ایران اجرایی شود.
رییس اتاق ایران همچنین با استقبال از پیشنهاد سفیر تایلند در مورد امضای توافقنامه تجارت آزاد میان دو کشور گفت: با توجه با توجه به ظرفیتهای موجود، این توافقنامه به طور حتم میتواند روابط اقتصادی دوجانبه میان ایران و. تایلند را بسیار افزایش دهد.
نظر شما